World Pepper
Image default
Business / Food and Related Products

Kosten voor een loodgieter

 

Om u een duidelijker beeld te geven van de opbouw van de kosten die een loodgieter mee rekent bij het opstellen van de prijs, hebben we in dit artikel een uitwerking geschreven. Zo weet u voortaan waar de kosten vandaan komen en kunt u eventueel besparen op de kosten. De kosten verschillen natuurlijk wel sterk per klus, daarom vertellen wij u wel dat onderstaande informatie niet altijd vast staat.

Opbouw van de kosten

In de totale kosten voor een loodgieter worden verschillende kosten berekend. Over het algemeen betaalt u de loodgieter tussen de 40 en 50 euro per uur, maar dit verschilt sterk per loodgieter afhankelijk van de voorrijkosten, apparatuur etc. Hieronder leest u precies van welke factoren de kosten afhangen.

Spoed of niet?

Eén van de belangrijkste factoren die meespeelt bij het bepalen van de prijs voor uw klus is de mate van snelheid waarin u geholpen moet worden. Sommige loodgieters bieden namelijk een spoedservice aan waarmee ze binnen een uur (ongeveer) bij u op locatie zijn. Wanneer u gebruik maakt van een spoedservice betaalt u uiteraard meer. Het is dus aan te raden om na te gaan of u wel echt binnen een uur geholpen moet worden of dat het ook een dag kan wachten. Het kan u namelijk een hoop geld schelen wanneer u iets langer wacht op uw hulp.

Afstand vanaf de loodgieter

Zoals eerder vermeldt is de voorrijkosten een ander belangrijke factor om rekening mee te houden. Wij raden u aan om te zoeken naar een loodgieter die dicht bij u in de buurt zit. Loodgieters rekenen namelijk minder voorrijkosten (of geen) wanneer ze dichtbij de zaak moeten zijn voor hun klus. Zoek daarom op Google Maps op welke loodgieter in de buurt van uw woning zit.

Natuurlijk zijn er nog meer factoren die meewegen aan de uiteindelijke prijs die u betaalt aan uw loodgieter. In onze volgende blog leest u hier meer over.