World Pepper
Image default
Services

Glascoating vs PPF: Bescherming voor je auto die geen fortuin kost

Als trotse eigenaar van een auto, is het begrijpelijk dat je er alles aan wilt doen om je auto te beschermen tegen weersinvloeden en andere schade. Een van de manieren om dit te doen is door het toepassen van een glascoating op de lak van je auto. In dit artikel bespreken we wat glascoating precies is, waarom het de investering waard is en wat de kosten zijn. Ook bespreken we het verschil tussen glascoating en PPF (Paint Protection Film).

Wat is glascoating?

Glascoating is een transparante en duurzame laag die op de lak van de auto wordt aangebracht. Het beschermt de lak tegen weersinvloeden, zoals regen, sneeuw, zure regen, UV-stralen en vogelpoep. De coating is ook bestand tegen krassen en andere beschadigingen.

Waarom is glascoating de investering waard?

Glascoating is een investering die het waard is. Het beschermt niet alleen de lak van de auto, maar het vermindert ook de noodzaak om de auto vaak te wassen. Dankzij de hydrofobe eigenschappen van de coating blijft vuil minder snel aan de lak hechten. Dit betekent dat je minder tijd en geld hoeft te besteden aan het reinigen van je auto.

Wat zijn de nadelen van glascoating?

Hoewel glascoating veel voordelen biedt, zijn er ook enkele nadelen. Zo is het aanbrengen van de coating een tijdrovende klus en kan het niet zomaar door iedereen worden gedaan. Bovendien biedt de coating geen bescherming tegen diepe krassen of deuken.

auto glascoating kosten?

De kosten voor glascoating zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type coating, de grootte van de auto en de staat van de lak. Over het algemeen kun je rekening houden met een prijs vanaf €400,- voor een standaard coating.

Glascoating vs PPF

Naast glascoating is er ook Paint Protection Film (PPF), ook wel bekend als clear bra. PPF is een transparante folie die op de lak van de auto wordt aangebracht en hetzelfde beschermingsniveau biedt als glascoating. Het grote verschil tussen de twee is dat PPF een betere bescherming biedt tegen diepe krassen en deuken. Echter, PPF is duurder dan glascoating en kan soms zichtbaar zijn op de auto.

Autocaredetailing.nl kan je helpen bij het kiezen van de juiste bescherming voor je auto. Of je nu kiest voor glascoating of PPF, je auto zal beschermd zijn tegen verschillende schade en vuil. Maak vandaag nog een afspraak bij een echt detailing bedrijf en geniet langer van je mooie auto.

 

https://www.autocaredetailing.nl/