World Pepper
Image default
Business / Food and Related Products

Loop deze checklist na voordat je een blog schrijft

Blogs zijn een krachtig marketingmiddel die, wanneer deze goed geschreven zijn, kunnen resulteren in meer leads, klanten en omzet. Toch zijn er een aantal belangrijke factoren die je in je achterhoofd moet houden tijdens het schrijven van een blog. Wanneer je dit doet, is de kans groot dat jij een succesvolle blog op papier zet. Dit kan jouw online marketing een boost geven. 

 

De eerste stap is om voor jezelf helder te hebben welke doelgroep je met jouw blog wilt bereiken en waarom? Dit is een belangrijke eerste stap, omdat deze jou kan vertellen waar je het beste een blog over kunt gaan schrijven. 

De volgende stap is om je te bedenken op welke zoekwoorden je wilt gaan focussen. Wanneer je de juiste zoekwoorden gebruikt is de kans groter dat de blog ook echt iets oplevert, wat natuurlijk de bedoeling is. 

 

Bedenk vervolgens voor jezelf hoeveel artikelen je al voor dit specifieke zoekwoord geschreven hebt. Want hoe meer blogs je met hetzelfde zoekwoord schrijft, hoe lastig het is om de online vindbaarheid van jouw bedrijf nog verder te doen stijgen. Het is in dat geval misschien beter om je op een ander zoekwoord te focussen, waar nog niet zo veel blogs over geschreven zijn. 

 

De derde stap is om te bedenken wat je wilt bereiken met jouw blog. Wil je dat mensen ergens over na gaan denken, dat zij een bepaalde aankoop doen, dat zij jouw website bezoeken of een combinatie hiervan? Het is belangrijk om hier vantevoren over na te denken zodat je aan het einde van jouw blog een call-to-action in kunt voegen. 

 

Wanneer je blog helemaal klaar is, kan je hier een titel bij bedenken. Zorg ervoor dat deze SEO-vriendelijk is, want dat kan een hele hoop verschil maken. Wanneer de titel de doelgroep niet aanspreekt, zal deze er niet op klikken. 

https://www.economy.nl

Related Posts

De beste fitnessapparaten voor thuis

Voel je goed op de werkvloer

Biophilic Design