Een culinaire wereldreis door de hoofdstad van Europa

Published by: 0

World-pepper

Brussel is in de eerste plaats de hoofdstad van België. Maar de stad is bekender als de hoofdstad van Europa. Dat betekent dat je ook wat eten betreft in een internationale omgeving bent.

Ontbijt met een broodje

We beginnen onze culinaire rondreis ’s ochtends vroeg zodra we de trein uitstappen. Op het centraal station kopen we bij een van de vele broodjeszaken een lekker broodje. Om de Europese eenwording te bezingen, kiezen we voor een heerlijke Italiaanse espresso, een heerlijk Frans Croissantje met typisch Hollands beleg: Ham en Kaas.

Je kunt natuurlijk ook besluiten om met je ontbijt het gastland van je bezoek te eren door bij één van de vele wafeltentjes of frietkotten je ontbijt te bestellen, wat je vervolgens al slenterend over straat verorberd. Niemand die daarvan raar opkijkt.

Een zuidelijke lunch

Na het ontbijt is het lekker slenteren door het historische centrum van Brussel. We bezoeken het Grote Plein en zien een aantal gebouwen die nog uit de middeleeuwen stammen. Uiteraard brengen we een beleefdheidsbezoek aan Manneken Pis.

Niet ver van dit beroemde beeldje vindt je een groot aantal eettentjes. Wij kiezen voor een lunch op zijn Spaans: met tapas. We komen terecht in een heerlijke “Iberische Kantine” die al tien jaar een begrip is in het Brusselse. En terecht, want voor een vast bedrag per portie kun je hier alle kanten op. Warme hapjes en koude hapjes, vlees vis of vegetarisch. De keuze is er zeer uitgebreid. En mochten je ogen groter zijn dan je maag, ze doen er niet moeilijk over wanneer je een deel van je bestelling “to-go” maakt. Dan heb je ’s middags ook nog wat te snacken.

Diner in noordelijke sferen

Levensgenieten, als er één ding is waar de Belgen goed in zijn, is het dat wel. Het wemelt er dus van de goede restaurants. Bij sommige restaurants is het eten eenvoudig maar krachtig, andere restaurants zijn verfijnder. Doordat Brussel zo een internationale stad is, is de keuze aan restaurants enorm. Je kunt het zo gek niet bedenken, of er is wel een restaurant van.

Tot onze verrassing ontdekten we een Scandinavisch restaurant in Brussel. Het Scandinavische interieur kenden we al, maar wat is de Scandinavische keuken precies? Bij Gard Nordic Kitchen krijg je traditionele Scandinavische gerechten voorgeschoteld. En die gerechten zijn verrassend afwisselend, maar zijn allemaal stoer genoeg voor de echte Viking. Dus of je nu de hele dag op elanden hebt gejaagd, Noorse sparren hebt omgehakt, of de hele dag hebt geshopt in de de Koninklijke St.Hubertus Galerijen maakt niet uit. Bij dit stukje Scandinavië in Brussel kun je weer helemaal op krachten komen, alvorens je terugkeert naar huis (of je hotel). Bij dit scandinavische restaurant hoort het courtyard hotel.

 

https://gardtastescandinavian.com/gard-brussels/