World Pepper
Image default
Business / Food and Related Products

De gastvrijheid bij De Kommensaal

Ik ben een frequent bezoeker van restaurants. Minstens een keer per week bezoek ik met mijn partner en al dan niet vrienden zo’n establishment. Ik weet niet alleen wat lekker is en heb een scherpe reuk voor kwaliteit, ik weet ook precies waar men gastvrij is, en waar men ons meer als slechts een klant ziet. De Kommensaal uit Lathum behoort tot de gastvrije restaurants. En dat mag wel eens gezegd worden, want dit is helemaal niet zo vanzelfsprekend. Gastvrijheid kun je niet leren, het is een natuurlijk talent dat je bezit.

Gemotiveerd personeel

Ik ben eigenlijk een ervaringsdeskundige als het om gastvrijheid gaat, want ik werk zelf in het hotelwezen. Daarom weet ik dat het een ideale mix is als je je personeel wat leeftijd betreft met zorg uitkiest en zowel oudere als jongere werknemers samen laat werken. Zo leert de jongere de kneepjes van het vak van de ervaren werknemers op een natuurlijke manier. Gastvrijheid begint bij de voordeur. Als ik bij de Kommensaal binnen loop word ik herkend en dat is prettig. Een vrolijke begroeting of een vraag naar mijn welzijn is altijd wat ik daar verwachten kan. Een fijne binnenkomer dus.

Aandacht voor de mensen én de omgeving

Ik snap best dat je niet altijd op zijn best kan zijn, iedereen heeft wel eens een slechte dag. Toch ben ik van mening dat horecapersoneel dat nooit mag laten merken. Dan had je maar een ander vak moeten kiezen. Tot slot komen de mensen in jouw restaurant voor lekker eten en gezelligheid en daaraan afbreuk doen door een slechte bui is onbespreekbaar. Ook een verzorgd uiterlijk is belangrijk. Schone woorden en schone kleren dus. En over schoon gesproken, ook het interieur moet smetteloos schoon zijn. Ik kan niet anders zeggen dan dat de Kommensaal aan al mijn voorwaarden voldoet.

Related Posts

Veilig rijden

Niet nakomen van de koopovereenkomst

Een zomers lichaam